• Continut:

  Cum i-mi aleg cazanul potrivit pentru casa mea


  Alege solutia ideala pentru confortul tau! Vezi ce solutii au folosit oameni ca si tine in functie de nevoile lor.

  DETALII

  Contactați-ne:


  Nume: sc procust prestserv srl
  Adresă: str. Alexandru Farcasan nr.10
  Oraș: Turda, jud Cluj
  Telefon: 0745548749
  E-mail: scprocust@gmail.com


 • Biomasa pentru încălzire

   Radiaţia solară ce cade pe pământ produce lumină.

  Aceasta este transformată de plante şi arbori în materii organice prin fotosinteză, permiţând creşterea biomasei.

  Razele infraroşii asociate cu lumina solară oferă condiţii potrivite pentru creştere, astfel încât plantele şi culturile pot fi recoltate toamna.

  Maturizarea arborilor durează mai mult: 50 de ani sau mai mult, totuşi pot fi crescute culturi cu rotaţie mică, în special pentru a furniza biomasă pentru încălzire.


  Biomasa este cea mai veche şi mai utilizată sursă de energie regenerabilă. 


   Lista surselor de biomasă include:

  -Lemnul

       -lemn de foc, buşteni sau lemn pregătit pentru ardere într-o sobă sau şemineu;

       -reziduuri şi produse derivate din industria forestieră, coji, rumeguş şi aşchii, surcele, bucăţi şi alte resturi de lemn;

       -plantaţii energetice: salcie, plop

  -Deşeuri agricole

      -coceni de porumb, plante oleaginoase (rapiţă) şi plante leguminoase;

      -resturi de la recoltare, coji de nuci de cocos, resturi de coceni de porumb;

     -deşeuri şi produse derivate din industria de prelucrare,

  Biomasa poate fi prelucrată în brichete sau pelete.

  Brichetele de lemn sunt produse din fragmente de deşeuri de cherestea, cum sunt rumeguşul, surcelele sau bucăţile mici de lemn care sunt comprimate sub presiune ridicată.

  Datorită conţinutului scăzut de umiditate, valoarea energetică a brichetei este mai ridicată decât cea a lemnului. De asemenea, datorită densităţii ridicate relativ la volum, produsul de combustie are loc încet şi gradat.

  Materia primă pentru producerea de brichete din biomasă poate fi din orice tip de plante sau deşeuri vegetale. Cele mai importante din punct de vedere economic şi cu valoarea comercială cea mai ridicată sunt brichetele din lemn.

  Practic toate tipurile de lemn şi deşeuri de lemn, incluzând bucăţi de lemn şi rumeguş sunt potrivite pentru prelucrare.

  Brichetele se realizează la prese mecanice sau hidraulice, fără nici o substanţă adezivă.

  Forma brichetelor este determinată de tipul de matrita folosit, fiind fie cilindrice, fie cubice.

  Peletele (granulele) sunt un combustibil regenerabil de înaltă eficienţă produs din biomasă. În Uniunea Europeană producerea de granule obţinute din deşeuri de cherestea a crescut de câteva ori în ultimii ani. Peletele se folosesc de mulţi ani pentru încălzirea clădirilor publice şi a locuinţelor, iar industria de producere a peletelor este mai avansată în Suedia şi Austria care au zone mari împădurite.

  Peletele sunt prelucrate din deşeuri de cherestea, produse de joagăre şi resturi de prelucrare a cherestelei, precum şi din deşeuri forestiere.

  Cele mai utilizate deşeuri pentru producerea de pelete sunt rumeguşul şi surcelele de lemn.

  Din punct de vedere tehnic este posibil să se obţină pelete şi din coji sau scoarţă de copac, bucăţi de lemn, paie şi culturi energetice.

  Producerea de pelete constă din trei etape: uscare, măcinare şi comprimare. Peletele sunt extrudate sub presiune ridicată din fragmente de biomasă uscată, într-o presă circulară, fără substanţe adezive. Produsele finite sunt granule mici cu diametrul de 6-25 mm şi lungimea de câţiva centimetri. Forţele puternice acţionând asupra materialului prelucrat în timpul extruziunii le măresc densitatea, ceea ce înseamnă o mai mare cantitate de produs finit conţinută într-un volum relativ mic.

  Acest combustibil se caracterizează printr-un conţinut scăzut de umiditate (8–10%), cenuşă (0,5%) şi substanţe dăunătoare mediului, precum şi printr-o valoare energetică ridicată. Aceste proprietăţi îl fac să fie prietenos pentru mediul natural şi uşor de transportat, depozitat şi distribuit.

  Biomasa reprezintă o formă de stocare a energiei solare în energia chimică a moleculelor de substanţe organice, fiind una din cele mai populare si răspândite resurse de pe Pământ. Ea asigură nu doar hrană, ci si energie, materiale de constructie, hârtie, tesături, medicamente si susbstante chimice.

  Biomasa a fost utilizată în scopuri energetice încă din momentul descoperirii focului de către om, pentru ca în prezent să fie fi utilizată de la încălzirea încăperilor până la producerea energiei electrice si a carburantilor pentru automobile.

  Biomasa este considerată una din principalele forme de energie regenerabilă.

  Din punct de vedere al tehnologiilor de incalzire,cele mai importante categorii de combustibil obtinut din biomasa sunt:

  -lemnul de foc

  -peletele 

  -brichetele

  -deseurile din lemn si produse agricole


  INAPOI
 • scprocust@gmail.com

 • 0745548749